woensdag 4 maart 2009

De kracht van Loslaten


Foto Bregje Paulussen

En hop! Daar plonsde ik in het warme bad van Great Place to Live. Mijn eigen creatie. Eindelijk niet meer het middelpunt, maar voor één keer middelpunt van het feest. Een grote eer.
Great Place to Live wordt 3.

We vieren samen de toekomst, we máken samen de toekomst en ik neem afscheid als kartrekker van het netwerk. Een groots ideaal dat door mijn hoofd spookte, een vrijplaats voor mensen die het verschil maken, en vanuit lef, liefde en integriteit de wereld bestormen. Het moest en het zou en ik vocht als een leeuw.

Om ruimte te maken waarin schoonheid kan manifesteren. Alles op afstand houdend wat hier niets mee te maken had en voortvarend in de vlucht der creatieve verbintenissen verrassende wendingen creëren. Een plaats waar mensen thuis komen. Waar ze aan hun hartewens kunnen werken. Aan dingen die er toe doen.

Een plaats waar mensen elkaar stimuleren om géén concessies te doen aan de hoogste idealen. Die van jezelf, en die voor een mooiere wereld. De kracht van de allermooiste mensen bij elkaar is ongekend ; )

Zoals Fanny benoemde 'Het voelt héél goed en fijn, maar wat we nu precies gaan doen??' En dat wist eigenlijk niemand toen het net begon. Maar het gebeurde. Great Place to Live groeide en bloeide. Totdat ik een ijkpunt was geworden te midden van alle mensen, en dát was helemaal niet de bedoeling. Want Great Place to Live is zélf het nieuwe ijkpunt!

Rekalibreren. Een nieuw nul-punt zoeken van waaruit je kan vertrekken. Een wiskundige term. Een nul-punt vanwaar de nieuwe tijd zich manifesteert. Door zichtbaar te maken wat er al is. Projecten en ondernemingen die het grootste ideaal in zich dragen, uitgaan van gelijkwaardigheid, plezier, co-creatie, synergie en groei voor allemaal.

Mijn liefste wens is uitgekomen. De uitgangspunten staan fier overeind. Mensen zijn opgestaan en geven Great Place to Live een nieuwe wending. Een label waarmee je projecten lanceert, deuren opent en het verschil maakt, samen. Abdul lanceerde een heel nieuw plan om zichtbaar te maken wat we doen, mensen uit te nodigen én om het sociaal kapitaal te benutten. Whuffies rule ; )

En ik, kreeg uit handen van Chiel een prachtige speld. Een plateautje zilver met een heel schoon hart. En prachtige complimenten in een boekje waarbij ik die van Salih graag wil aanhalen een quote van Arthur Miller:

"Wie in deze tijd als schrijver vandaag een utopische roman opzet is niet meer zeker of hij hem morgen niet verder schrijven moet als rapportage"

Een nieuwe werkelijkheid maken we tenslotte samen. En ik ben vervuld met grote trots, dat ik dit samen met jullie mag doen. Dankjewel!

Bijzondere dank aan Marianne, Willemijn, Gerjanne, Floris en Anne Kee voor het organiseren.

GPTL wordt 3 foto's van Bregje::::
Filmpje van 8 minuten door Kees Romkes::::

mét de foto van Gerjanne: Noor wijst de weg!

2 opmerkingen:

Kristof zei

Door je loslaten overstijgt de nieuwe werkelijkheid een great place to live, jouw warme bad, jouw thuis. Het transformeerd,we stappen het 'great time to live' binnen. Een tijd die overal is. Verbonden door de mensen die het maken. Verbonden van hart tot hart, elke ruimte overstijgend.

nog éénmaal, Dank voor je grootsheid. Je grootsheid in het creëren en je grootsheid in het loslaten. Je hebt de échte vrije ruimte geschapen die er nu is. In te vullen door onze tijd.
De jouwe, de mijne en van iedereen die vanuit zijn hart leeft.
Go, go, go!

Gerjanne Tiemens zei

Lieve Noor, dank je wel voor 'het wijzen van de weg'. Dankzij jouw inspanningen van de afgelopen jaren ligt er nu een krachtige fundering van Great Place to Live waarop we met elkaar verder kunnen bouwen aan de nieuwe toekomst, die al begonnen is.

Boven het maaiveld is zoveel meer licht & lucht en ruimte om te groeien & te bloeien!