vrijdag 21 november 2008

Leven in OvervloedCosta Rica. In allerijl op reis. Maandag beslissen, zaterdag weg. Zon, zee en palmen. En een oneindige overvloed aan groen. groen. groen. Prachtige planten en dieren. Alles op zijn allermooist! Hebben wij een mus. Hebben zij een mus met een kuifje. Hebben wij een merel, die van hen is grijs met een gele buik. En dan de kolibrie die de ananassen bevrucht... en mensen die de hele dag zwaaien naar elkaar.

Het groen dat nooit ophoudt. Op iedere vierkante meter bruist het leven in al haar schoonheid. Niemand hoeft dus ergens naar toe. De dieren niet. De mensen niet. Alles is direct te vinden. Dus geniet! Pura Vida. Geen angst. Kinderen worden opgevoed zonder angst. De dieren zijn niet bang voor mensen. De mensen houden van elkaar en de natuur. Ze hebben een Universiteit van de Vrede met standbeelden van beroemde pacifisten en duurzame energie programma's.

Leven in Overvloed. Het brengt schoonheid. Want hij die schoonheid ziet, gaat er ook naar leven. De wereld wordt geschapen naar zijn eigen evenbeeld. Je kan het God noemen, die schiep de wereld toch immers ook zo? Maar ook gewoon ..... het hier en nu. Ze vroegen wat wij voor werk deden. En wij zeiden dat wij Pura Vida leren aan de mensen in Nederland. En dat is wat we doen. Ze snapten er niks van, niet bekend met het feit dat het leven ook op schaarste gebaseerd kan zijn.

Het leven in overvloed is ook hier. Ik huilde toen ik me dat realiseerde. De kou in Nederland voelde toen ik daar uitkeek over de bergen . . . en het licht in Nederland zag toen ik terugkwam. Écht een land van Licht! Als je het wilt zien, kun je een wereld scheppen naar haar eigen evenbeeld. Licht is altijd dichtbij. En daarmee een leven in overvloed ; )

2 opmerkingen:

Marco zei

Beste Noor,

heb je het nog leuk gehad in Costa Rica? We hebben elkaar gesproken toen we de reis naar Tortoguero maakte en later s'morgens ook met die boot tocht, waarin we het op een gegeven moment hadden over mijn probleem op het werk en hoe hoe de sociale structuur hedendaags is op de werkvloer en hoe alles steeds afstandelijker wordt.
Jij en je vriend hebben me toen eens gezegd jullie site op te zoeken en dat is er eindelijk van gekomen. Ik heb van alles zitten lezen en een intervieuw gezien maar snapte niet helemaal hoe dat in combinatie staat tot waar we het toen over hadden totdat ik weer op een andere site kwam waar ik je kreet tegen kwam om de mensen Pura Vida te leren toen snapte ik het in een keer, ik heb in de gaten dat jullie jezelf wel in een heel breed publiek interesseren met de meest uiteen lopende onderwerpen, ik ben enerzijds wel nieuwsgierig geworden. Laat eens weten wanneer je weer z'n meeting hebt.

Pura Vida Marco

noorderlicht zei

Marco,

Wat leuk om je bericht te lezen! En inderdaad Pura Vida ..... je snapt het in één keer ; ) Een heel mooi compliment.

Kristof vroeg nog of je contact had opgenomen. Bij deze dus. En ik kan je alleen zo antwoorden ...

Je hebt net het 3 jarig feest van Great Place to Live gemist. Jammerrrrrr, want het was geweldig.

Kom eens naar naamlooz.nl iedere vrijdag een borrel ergens in het land en ook in Den Bosch, daar zijn genoeg mensen die je er van alles over kunnen vertellen. én als je t even laat weten kom ik ook als ik gelegenheid heb.

Je kan ook lid worden van onze online community. Mail even naar welcome@greatplacetolive.nl. Je hoort er namelijk echt bij.

En het was nog heerlijk in Costa Rica, het mooiste land waar ik ooit ben geweest.

En hoe gaat het met je? En met het je uit-spreken-op-je-werk?

Inderdaad, de kracht is de attitude waarmee mensen werken en leven, daarom is het publiek zo divers.

Hartelijke groet. Noor